Restaurace pivovaru Falkenštejn

Rekonstrukce, v realizaci, spolupráce s ateliérem Patrika Hoffmana

Vzhledem k rozšíření pivovaru Falkenštejn o vedlejší objekt s pokoji k pronájmu bylo potřeba vytvořit novou recepci pro návštěvníky. Ideální místo bylo nalezeno na místě stávající kanceláře nad hlavním schodištěm. Jelikož ale celý objekt není nafukovací, musely být kanceláře zachovány. 

Na této myšlence je postavený celý návrh recepce, která ke kanceláři a recepčnímu pultu ještě přidává užitečnou knihovnu s místem k posezení. Základním předpokladem realizace bylo vytvoření velké prosklené stěny ze stávající chodby, aby návštěvníci ihned věděli, kam jdou. Recepční pult využívá výrazového prvku obkladu bělenými palubkami. Kancelářská část je vložena jako jeden prvek z překližky. To vytváří jakousi místnost uvnitř místnosti a obě části výrazně, ale nenásilně odděluje.