Rodinný dům v Kobylech

Novostavba, v realizaci

Zadáním byl jednoduchý a náklady přiměřený dům pro rodinu a jejich hosty. Tradiční tvar domu se sedlovou střechou vychází jak z požadavků územního plánu, tak z vcelku konzervativních představ klientů. Zásadní při tomto návrhu bylo vytvořit vzdušný prostor při zachování rozumné velikosti.  Přízemí se všemi vstupy je orientované podélně  do zahrady, stejně jako předsazené kryté posezení, naopak každá z ložnic v patře je orientovaná do jedné z čelních fasád. Návrh využívá  výhledu do údolí, na které je nasměrováno rohové okno v obytném prostoru. Obytný prostor je otevřený do galerie. Dům je zasazen do mírně svažitého terénu a k cestě je umístěný samostatný objekt krytého stání s dílnou. Fasáda je navržená z opalovaného dřeva a počítá se s posuvnými okenicemi, drobný detail na jinak vcelku minimalistickém domě tvoří zvýrazněná korunní římsa.